dimecres, 3 de desembre del 2014

Fallas 2013 Valencia


València rep la primavera amb les Falles. Durant mesos preparen les monumentals i efímeres estàtues de cartó que el foc devora en un singular espectacle.
Les Falles són la festa més internacional de València. En un concurs d'art, enginy i bon gust, la setmana del 19 de març la ciutat s'omple de gegantins monuments de cartró, els ninots. L'origen de la celebració es remunta als parot dels fusters: un llum de fusta amb la que il•luminaven els tallers a l'hivern i que cremaven al carrer la vigília del dia de Sant Josep. Al principi els donaven un aspecte humà adornant-los amb draps vells, però a mitjan segle XIX, van començar a augmentar el seu volum i alçada i a millorar les seves formes, convertint-les en monumentals ninots decoratius.
Es pot gaudir d'aquestes impressionants escenes durant les jornades fins que, a la nit del 19 al 20, es realitza la cremà, el moment en què cremen enmig d'un fascinant espectacle de llum, música i focs artificials. Es cremen totes menys un ninot que, elegit per votació popular, se salva de les flames per formar part de la col • lecció del Museu Faller. Un altre dels moments més emocionants de les Falles és l'ofrena floral a la Verge, quan les comissions falleres desfilen els dies 17 i 18 de març i, en honor a la patrona, formen una muntanya de flors de 14 metres d'altura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada